Идентификация



В Националния конкурс за революционно слово „Оборище – факел на свободата“ ще се включат 200 души Печат Е-мейл
Написано от PR   


За участие IX-ото издание на Националния конкурс за революционно слово  „Оборище – факел на свободата“ заявки са подадени от 22 институции от различни краища на България. Сред тях са София, Русе, Стара Загора, Тополовград, Батак, Елин Пелин, Ракитово, Съединение, Стрелча… В тазгодишното издание българска възрожденска поезия ще рецитират 200 деца, ученици и младежи.

Заявките за участие при индивидуалните изпълнители в първа възрастова група /от 6 до 8 години/ са 21, във втора възрастова група /9-14 години/ заявките са 26, в трета възрастова група /от 15 до 18 години/  - 15, а в четвърта /над 18 години/ - 9.

При груповите изпълнители най-много са заявките във втора възрастова група - 5 броя. Заявките за участие на групи във възрастта 6-8 години са 4, а в останалите 2 възрасти по една.

Конкурсът „Оборище – факел на свободата“ ще се проведе на 13 април в Народно  читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище. Събитието се посвещава 148 години от Априлското въстание и се реализира с финансовата подкрепа на Община Панагюрище. Организатори са НЧ „Св. Св. Кирил и Методий - 1912”, село Оборище, и Кметство - село Оборище.

Сред целите на конкурса са разпалването на родолюбиви чувства, издигането на националното самочувствие и самосъзнание и откриването на таланти.