Идентификация



Кметът Желязко Гагов поздрави лекарите и акушерките в Деня на родилната помощ Печат Е-мейл
Написано от PR   


Кметът на общината Желязко Гагов поздрави днес екипа на Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Уни Хоспитал” по случай Деня на родилната помощ. Раждането на дете е вълшебство. Децата са дар и наша надежда, каза той и акцентува върху ролята на лекарите за поемането на първата глътка въздух от всяко новородено.  Кметът пожела на екипа в лечебното заведение да се раждат повече бебета и в знак на уважение и признателност връчи на всички скромни подаръци.


Празникът започна с приветствие от началника на Родилното отделение д-р Мерал Ефендиева.  Колкото са пръските във въздуха, толкова да са децата през годината! Както се плъзга сапунът в ръцете ни, така да е лесно раждането на майките, пожела тя и съобщи, че през 2022 г. в Отделението са се родили 173 деца, а през 2023 г. има ръст и новородените са 182.


По традиция бе разчупена  пита за здраве и плодородие през годината. Двете парчета на питата бяха почти еднакви. Това, според поверието, означава, че през годината ще се раждат еднакъв брой момичета и момчета.


Старшата акушерка Соня Петрова сподели, че поверява в ръцете на най-добрия екип и най-добрата болница - „Уни Хоспитал“ - дъщеря си Петя, която след броени седмици ще стане майка. Като бъдеща майка Петя Петрова поля на акушер-гинеколозите, акушерките и неонатолозите да измият ръцете си. В ритуала се включиха д-р Алае-еддин Зауи, д-р Александра Силяноска, д-р Петя Караджова, акушерките Димка Стефанова, Анелия Кърпарова, Гергана Дичева и Мария Бързилова.


От името на ръководството на Панагюрската болница лекарите  и акушерките  поздрави г-н Николай Господинов, директор „Финансова дейност“. Той благодари на всички, че работят всеотдайно за каузата „Уни Хоспитал”, и им пожела да са здрави и да зарадват още хиляди родители.