ИдентификацияВъзрастните хора обсъждаха с кмета Гагов чистотата и благоустрояването Печат Е-мейл
Написано от PR   


Благоустрояването бе на фокус по време на втората среща на кмета на община Панагюрище Желязко Гагов с възрастните хора. Те благодариха на общинското ръководство за бързата  реакция относно молбата им да бъдат поставени пейки в една от градинките в Панагюрище. 


За подобряване на градската среда  гражданите дадоха множество идеи и сигнали. Сред тях бяха: липсата на кошчета за боклук по ул. „Георги Бенковски”; нерегламентираните сметища в някои части; липсата на парапети на някои мостове; недостатъчните места за паркиране; необходимостта от камери за видеонаблюдение както в града, така и в Гробищния парк; окаяното състояние на родната къща на Стоил Финджеков – Топчията; почистването на речните корита; облагородяването на ул. „Павел Хаджисимеонов”; недостатъчното саниране на жилища по проекти; необходимостта от детска площадка… Поставен беше и въпросът кога влакът по линията Панагюрище – Пловдив-Панагюрище отново ще тръгне.


Втората среща на кмета Гагов с възрастните хора  премина в много задушевна атмосфера. Домакинът трогна всяка жена със символичен подарък по случай Бабинден. Някои от гостите също се бяха подготвили за празника  и почерпиха с топла пита.


По време на третата среща на кмета Гагов с възрастните хора, която ще е през февруари, ще се обсъжда темата за културата.