Идентификация



Победа за отбора на Германия на Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България 2023 Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Отборите на Италия, Германия и Андора, които участваха със състезателно пиро-музикално шоу в Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България 2023 се оценяваха от жури в състав: г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, г-жа Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, г-н Николай Пелтеков – изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД и г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс” АД.

Награждаването на победителите бе емоционалният завършек на тридневното приключение.

Невероятното съчетание от музика и светлина в едно истинско пиро-музикално шоу на отбора на Германия  спечели най-много точки в класирането от журито на първенството.

Компанията HAUPT / Хаупт е основана през 1999 г. в Берлин. В началото услугите на компанията са свързани с разработването и изпълнението на мултимедийни проекти, както и изпълнението на сценични фойерверки. От 2002 г. компанията започва да организира и изпълнява големи фойерверк спектакли. През 2019 г. HAUPT отбелязва своята 20-годишнина. През есента на 2021 година участват в World Fireworks Championship Blackpool - Англия - печелят 1-во място.

„Благодарни сме, че през 2022 година имахме честта и удоволствието да бъдем част от Вашия фестивал. Щастливи сме, че имаме възможността да представим нашето фойерверк шоу и тази година тук в Панагюрище" , казва Щефан Хаупт - създател на фирма Хаупт.


Нелек бе изборът на журито, което присъди две втори места за отборите от Италия и Андора – напълно равностойни с  достойното  си представяне и майсторство от огън, цвят, фантазия и звук.

Отборът на Италия – LIETO FIREWORKS e създадена след Втората световна война от Антонио Лието, който успява да се наложи в света на пиротехниката благодарение на ценните си умения, които са го направили един от основните майстори на древната италианска пиротехническа школа. Семейният бизнес се развива във Виша̀но (на италиански: Visciano) и именно там се ражда Уго Лиет. През 2002 г. Уго решава да инвестира и да посвети живота си на иновациите и безопасността в света на пиротехниката. Принуден от обстоятелствата да построи нова фабрика, той решава да се премести в Roccarainola/ Рокарайнола, където успява да създаде една от най-модерните фабрики за фойерверки в Италия. През 2006 г.  Уго Лието с подкрепата на сина си Антонио, който присъстваше на събитието създадат съюз, в който традицията и опитът на старата италианска школа са съчетани с еволюцията и иновациите на напредналите технологии - което гарантира качествено изпълнение на пиротехническите програми. Отботът на Италия има множество победи и не престава да печели Международни фестивали:

Фестивал - Атлантико Мадейра в Португалия - 1-во място.

Международен фестивал на фойерверките Куршевел - Франция 2016 г.  - 1-во място

Австрия, Neufelden See European Championship 2014 г. - 1-во място

Международен фестивал на фойерверките – Малта 2013 г - 1-во място

Международен фестивал на фойерверките - Сан Себастиан (Испания) - 2012 г- 2-ро място

Участие в 36-то издание на Международния конкурс по фойерверки в Монреал.

Участие в 4-ти Международен фестивал на фойерверките «Ростех» - Москва 2018 г.

„Нашата компания е създадена през 1998 г. от GERARD PIFARRE ROS, който е тук с нас. Опитът, който ни натрупахме през тези години и екипът от професионалисти в Gatzara Shows / Gatzara Espectacles , ни дава възможност да предлагаме всякакви шоута и услуги, като винаги сме се опитвали да ги персонализираме максимално, така че нашата работа да доставя удоволствие на публиката. Имали сме възможност да направим едни от най-мащабните фойерверк шоута за общини, кметства, правителства в световен мащаб.

В периода от 2010 до днес екипът на Gatzara Shows / Gatzara Espectacles осъществява:

3 пъти организират пиро-музикални шоута за Деня на конституцията на Андора.

Седемкратно организиране на фойерверките за пристигането на 3-та крале на магията по време на  - GRANDVALIRA –PAS DE LA CASA SKI

фойерверки за Церемония по откриване и закриване - СВЕТОВНАТА КУПА ПО СКИ ДИСЦИПЛИНИ ЗА ЖЕНИ в GRANDVALIRA (SOLDEU -EL TARTER)

Организиране и участие на FIREWORK FOR THE ENCAMP CITY FESTIVAL

Участие в 4-ти Международен фестивал на фойерверките «Ростех» - Москва 2018 г.

ние организираме няколко фойерверк фестивала по време на КОВИД  ПАНДЕМИЯТА за мотивиране на хората през този необичаен за цял свят период“, споделиха от отбора на Аднора.

Организаторите на  Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България 2023 – Община Панагюрище и „Огнена Хризантема“ ЕООД  връчиха плакет на генералния спонсор на събитието – „Асарел-Медет” АД, с благодарност за подкрепата за реализиране на фестивала, през всичките години от неговото създаване през 2013 г. Плакет получи и „Оптикс“ АД.

Отличие, с благодарност за партньорството и високите стандарти при организирането на Международния фестивал на фойерверките Панагюрище, България, връчи кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки на управителя г-н Иван Иванов и на г-н Нено Иванов – пиро-дизайн на „Огнена Хризантема“ ЕООД – оторизиран представител за провеждане на фестивала.

Последно променен на Понеделник, 12 Юни 2023 11:01