Идентификация



СТАРТИРА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ФОЙЕРВЕРКИТЕ – ПАНАГЮРИЩЕ, БЪЛГАРИЯ 2023 Печат Е-мейл
Написано от PR   


Тази година се навършват 10 години от създаването на уникалното и единствено по рода си събитие, а именно – Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище, България. През 2013 година за първи път в Панагюрище, а и на Балканския полуостров се проведе такъв вид първенство, като първите участници бяха отборите на Чехия, Тайланд и Словакия.


Днес на 9 юни от 20:00 часа на площад „20-ти април” стартира Международният фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023, с концертна програма на невероятните Димитър & Христо, Теди Кацарова със своя бенд и група „Bad Atittude”.


Кулминацията на вечерта бе неповторимото цветно шоу в небето.


И тази година зрелищният спектакъл се наблюдава от многохилядна публика. Подгряващата заря бе подготвена от фирма „Огнена хризантема“ ЕООД, град Панагюрище, а отборът на Италия доказа класата и професионализма си, като представи невероятно състезателно пиро-музикално шоу. Организатори на събитието са „Огнена хризантема” ЕООД и Община Панагюрище. Генерални спонсори на Международния фестивал на фойерверките са Община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД, с финансова подкрепа участва и „Оптикс“ АД. Състезателните отбори се оценяват от жури в състав: г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, г-жа Галина Матанова – зам.-кмет на община Панагюрище, г-н Николай Пелтеков – изпълнителен директор на „Асарел Медет” АД и г-н Даниел Даскалов – директор „Ресурсно осигуряване” на „Оптикс“ АД.


Концертната програма във втория ден - 10 юни, на Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище, България 2023 ще започне с небезизвестната панагюрка – Донна и любимците на младото поколение – „СкандаУ”. Почитателите на рока пък ще се забавляват с група „Конкурент”. Състезателното пиро-музикално шоу ще представи отборът от Германия. Концертната програма ще продължи с рок група „Конкурент”. В последната вечер, 11 юни, своята заря ще представи отборът от Андора. Концертната програма е с участието на Дара Екимова и легендарната група на Стенли.


Водещ на Международния фестивал на фойерверките – Панагюрище 2023 е Павел Владимиров – Павката, лице на Българска национална телевизия.