Идентификация



ЮНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА В ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Община Панагюрище представя събитията от творческия проект ЮНСКИ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА „ВДЪХНОВЕНИЕ, НАСТРОЕНИЕ, КРАСОТА“, който се провежда за единадесета година, от 5 до 30 юни, и е част от културния календар на община Панагюрище за месец юни 2023 година.

Празничните дни на изкуствата стартираха на 5 юни с моноспектакъла на Мариус Куркински „Черното пиле” от Николай Хайтов от 19:00 часа на сцената на Театър Дом-паметник, град Панагюрище.

Официалното обявяване и връчване на наградите на творците от Национален литературен конкурс за непубликувана поезия за деца „Стоян Дринов” 2023 година, ще бъде на 9 юни от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов“.

Кулминацията на ЮНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА ще бъде на 9, 10 и 11 юни. Тогава Панагюрище ще бъде домакин на Международен фестивал на фойерверките - Панагюрище, 2023 година. Във фестивала ще вземат участие отборите от Германия /9.06/, Италия/10.06/ и Андора /11.06/. Зрителите ще се насладят и на богата концертна програма с участието на популярни поп и рок изпълнители и заря на фирма „Огнена хризантема”.

На 10 юни от 10:00 часа в село Левски ще се състои Регионален певчески фолклорен фестивал „Ха, надпей ме“.

На сцената на Театър Дом – паметник, на 15 юни от 19:00 часа, зрителите ще наблюдават постановка „Вечеря с приятели” от Доналд Маргулис, с режисьор: проф. Ивайло Христов и с участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев, Кристина Янева.

На 22 юни от 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов“ писателят Георги Връбчев ще представи романа „Жените на другите”.

На 23 юни от 17:00 часа Исторически музей-Панагюрище, ще отбележи своята 80 – та годишнина.

„Празник на минералната вода, здравето и дълголетието - 2023 г.” ще се проведе на 24 юни от 11:00 часа в местността Манастирчето, село Баня.

Юнските празници на изкуствата в Панагюрище ще завършат на 28 юни с концерт „С усмивка под дъгата” на талантливите деца от Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище от 18:00 часа в голямата зала на Театър Дом – паметник, град Панагюрище.

Община Панагюрище кани жителите и гостите на общината да посетят културните събития от календара на ЮНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ НА ИЗКУСТВАТА, като обещава много ВДЪХНОВЕНИЕ, НАСТРОЕНИЕ и КРАСОТА.

Последно променен на Вторник, 06 Юни 2023 08:15