ИдентификацияЗаедно в различието, единни за по-добро бъдеще Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

С хепънинг и общински дискусионен форум проектът „Заедно в различието, единни за по-добро бъдеще финансиран по договор, сключен с ЦОИДУЕМ № БС 33.20 – 1 – 018/22.10.2021 година с бенефициент детска градина „Звънче“ бе финализиран успешно. Проектът цели изпълнението на форми на взаимодействие между децата от различен етнически произход за утвърждаването на междукултурните ценности и възпитаването по модел на поведение, основан на хуманизъм и толерантност.

На базата на натрупания професионален и практически опит на 29.09.2022 година, екипът на детска градина „Звънче“ бе домакин на общински дискусионен форум на тема: „Междуетническа толерантност – споделяне и обмен на добър опит, идеи и добри практики от работата с деца и родители”.

alt

Дискусионният форум бе открит от г-жа Галина Матанова - заместник-кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище, която представи специфичните добри практики за ефективната интеграционна политика на общината. Г-жа Матанова акцентира, че солидарно споделена отговорност между Община, институции и граждани е ключовата предпоставка за създаване и развитие на все по-добри възможности за живот на хората.

alt

По време на хепънинга „Заедно в многообразието, единни в различието“, екипът демонстрира част от постигнатите резултати с децата и показа подобрените условия в детската градина, като директорът на ДГ „Звънче“ г-жа Мария Рендакова презентира обстоен доклад-преглед по проекта и подчерта, че е създаден действащ педагогически модел за социализация и образователна интеграция на децата и зачитане на плурализма и многообразието.

alt

Учителите от детската градина: г-жа Кърпарова, г-жа Костуркова, г-жа Петришка, г-жа Златанова и г-жа Найденова - ръководители на творческите и летните клубове презентираха дейностите и резултатите по проекта като представиха информация за сътрудничеството на детската градина с родителите и проведените обучителни срещи, запознаха присъстващите с креативната дейност на клубовете: „Вълшебството и чарът на театъра и музиката“, „Пъстър детски свят“, „Традиции на етносите“ , „На червено спри!“ и лятна спортна академия „Весели игри“.

alt

Във форума взеха участие още: директори и учители от образователните институции в община Панагюрище, служители от отдел „Социални дейности и здравеопазване” в Община Панагюрище, социални работници от Център за работа с деца на улицата-град Панагюрище, доброволци и родители, като всички те споделиха позиции по темата на форума и обмениха опит.

alt

Последно променен на Вторник, 04 Октомври 2022 08:39