Open Breaking Festival в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   На 28 май на площад „20 април” в град Панагюрище се проведе „Open Breaking Festival”.

В рамките на фестивала имаше множество интересни активности, една от които бе работилницата за графити, където Юри и Елена от @0511designs показаха на децата как да създават собствени тагове, да разработват собствени проекти върху листовете и да пренесат идеите си със спрей върху винил. На финала  всички сложиха подписите си на дългия близо 9 метра графити надпис Панагюрище.

Не по-малко атрактивни бяха уроците по брейк, водени от танцьори от столичния клуб „X Energy Crew“. В последната част на фестивала бяха брейк битките, които дори проливният дъжд не успя да възпрепятства. Благодарение на бързата реакция от страна на Община Панагюрище и зам.-кмета г-жа Галина Матанова, състезанието се премести на закрито на сцената в Театър Дом-паметник.След успешно завършилия Open Breaking Festival в Панагюрище ето и победителите в следните категории:

TOP ROCK - Константин Екзаров/ Bboy Ekzarka/ SleepWalkingz Crew
FOOTWORK - Венцислав Йорданов/ Bboy SuperVen/ No Name Crew
2vs2 (до 16г.) - Николай и Ангел/ Bboy Niki и Bboy Kroki/ Da Clique
2vs2 (над 16г.) - Никола и Диан/ Bboy Zoolander и Bboy Kido/ Black Style Squad.

Проектът „Open Breaking Festival” бе организиран от Българската брейк федерация, с финансовата подкрепа на община Панагюрище и „Асарел-Медет”АД и е част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.


Последно променен на Вторник, 07 Юни 2022 08:22