ИдентификацияНад 500 деца се включиха в „Детска спартакиада Панагюрище - 2022”, част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022” Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

На 19 май, на площад „20-ти април” в град Панагюрище се проведе „Детска спартакиада Панагюрище - 2022” – вторият реализиран проект по програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“, организиран от детските градини в град Панагюрище: Детска градина „Брезичка”, Детска градина „Първи юни”, Детска градина „Пролет”, Детска градина „Райна Княгиня” и Детска градина „Звънче” и Община Панагюрище.

Програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ е един от приоритетите за насърчаване и подкрепа на знанието за активен и здравословен начин на живот на всички възрасти, стимулиране на социално сближаване и приобщаване на различни социални групи към спорт, популяризиране и подпомагане дейността на професионални и любителски спортни клубове и сдружения.

Площадът на град Панагюрище се изпълни с над 500 деца, техните учители, родители, директори и многобройна публика.


alt

Началото на спортното събитие започна с шествие на площада на всички детски градини, водено от мажоретен състав „Елинор” към Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище. Всяка детска градина беше избрала свой собствен пъстър цвят, за да се чувстват децата специални и щастливи.

alt

alt

След приключване на шествието, представителите от всяка детска градина заеха местата си на площада и г-жа Галина Матанова заместник – кмет „Хуманитарни дейности” на община Панагюрище откри събитието.

alt

Децата от всички детски градини, изпълнени със спортен дух и вълнение, представиха общоразвиващи упражнения, стационна комбинация с уреди и състезателна щафета.

alt

alt

alt

alt

alt

Всички детски градини излъчиха представител, който получи грамота, връчена от г-жа Галина Матанова.

alt

Г-жа Матанова поздрави децата за положителните емоции, спортния дух и отличното представяне, благодари на директорите и учителите на детските градини за организацията, на родителите и многобройната публика, които ги подкрепиха. Специална благодарност отправи и към „Асарел - Медет” АД за финансовата подкрепа за реализиране на програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022”.

alt

alt