Идентификация



Национален митинг-заря по случай 146 години от Априлската епопея Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

С поредица от тържествени събития Община Панагюрище отбелязва 146 години от избухването на Априлското въстание.

На 1 май, от 20:30 часа на централния площад „20 април“ се проведе тържествена заря-проверка, с която бе почетена паметта на загиналите в Априлската епопея. На събитието присъстваха стотици жители и гости на столицата на Априлското въстание, останала завинаги в българската история като Четвърти революционен окръг.

alt

alt

alt

Честването започна с посрещане на главното знаме на Априлското въстание. Официален гост на националния митинг-заря беше председателят на Народното събрание на Република България Никола Минчев, който прие тържествената заря-проверка и поздрави представителните роти от Четвърти артилерийски полк, град Асеновград.

alt

alt

На площада присъстваха още народни представители, висши военни представители, кметове, общественици и духовници.

Тържествено слово към войсковите роти и събралите се граждани произнесоха кметът на града Никола Белишки и председателят на Народното събрание на Република България Никола Минчев.

alt

alt

Бяха прочетени имената на героите от Априлското въстание и бе поднесен Гирлянд на славата пред Вечния огън. Паметта на загиналите в Априлското въстание беше почетена с едноминутно мълчание под звуците на траурния марш.

alt

Кулминацията на тържественото отбелязване на 146-тата годишнината от Априлското въстание бе прекрасната заря в небето над площад „20-ти април“.


alt

alt

Последно променен на Неделя, 01 Май 2022 20:07