Идентификация



Представяне на проект „Активни граждани за енергийно независими общини“ Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На 16 февруари 2022 г. (сряда) от 14:00 часа, в административната сграда на Община Панагюрище, сесийна зала, етаж втори, ще бъде представен проект „Активни граждани за енергийно независими общини“.

Проектът стартира изпълнението си с провеждане на изследвания за оценка готовността на гражданите за участие в Зеления преход.

Основната цел на проекта е повишаване на гражданската осведоменост в общините Панагюрище, Костинброд, Трявна и Дряново и енергийната демокрация, посредством колективни действия за подкрепа на енергийния преход.

Водеща организация на проекта е „Асоциация на българските градове и региони” /АБГР/.

Партньори:

„Институт по предприемачество, устойчиво развитие и иновации” /ИПУРИ/;

„Български Енергиен и Минен Форум“ /БЕМФ/;

B16 Urban Energy AS, Осло, Норвегия.

На събитието ще присъстват кметът на Община Панагюрище – г-н Никола Белишки, председателят на АБГР – г-н Ергин Емин, председателят на БЕМФ – г-н Иван Хиновски, Изпълнителният директор на ИПУРИ – г-жа Цвета Димитрова,  ръководителят на проекта – г-жа Ралица Маринова, служители от Общинска администрация - Панагюрище, граждани, представители на местни и регионални медии.

Проектът  се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Проектът ще се реализира в периода 01.11.2021 - 30.04.2024 г.

file icon pdf ДНЕВЕН РЕД

Последно променен на Понеделник, 14 Февруари 2022 09:12