Идентификация



Талантливите ученици на Панагюрище бяха отличени на церемония ЗВЕЗДЕН КЛАС ‘2020 Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


На официална церемония „Звезден клас ‘2020“ 121 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения през изминалата 2020 година.


В изпълнение на Правилник за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за тази подкрепа са осигурени от общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище, от 2012 година Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс“ АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.


Домакин на официалната церемония по награждаване на даровитите деца на община Панагюрище бе заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, която откри празничното събитие с вълнуващи думи на благодарност и благопожелания към учениците, родителите, ръководителите, треньорите, партньорите и гостите на творческия проект.



На церемонията присъстваха директори и представители на образователни и културни институции, представители на „Асарел-Медет“ АД, „Оптикс“ АД и „Оптикоелектрон груп“ АД, представители на местните медии, родители и гости.



Водещ на тържествената церемония бе невероятната актриса с панагюрски корени Василка Сугарева.



Изпълненията на талантливите Рая Вулева, Николай Дерменджиев и Стивани Джунова наситиха емоционално атмосферата и повишиха празничния дух.





Първи бяха връчени  медалите на отличените в областта на науката от г-жа Лидия Петрова – експерт „Външна търговия“ в „Оптикоелектрон груп“ АД, която отправи послание към отличените ученици от името на изпълнителния директор инж. Иван Гарчев:





„Пожелаваме Ви много успех по пътя, който Ви предстои, защото сме абсолютно убедени, че той ще бъде осеян с  много успехи. Имайте късмета да се реализирате професионално, имайте късмета да бъдете много щастливи и в личен план и не на последно място бъдете много здрави, за да се насладите пълноценно на всичко  което постигате“…


Музикален поздрав на талантливата Надежда Ковачева заслужи бурните аплодисменти на всички присъстващи.




Кръстник на учениците с изявени дарби в област изкуства бе г-н Даниел Даскалов – директор дирекция „Администрация“ на „Оптикс“ АД. Той се обърна към тях с поздрав:






Искам да Ви пожелая да продължавате да се развивате в посоката, в която сте поели, да вярвате, че сме на тази земя не само за да преследваме само и единствено материалното, а наистина да развиваме и духовното. Панагюрище е град, който трябва да запази своя дух  и Вие сте нашата надежда, че това ще се случи


Отличените в направление спорт получиха наградите си от Кръстника –  г-жа Бисерка Янева – директор „Човешки ресурси“ на „Асарел-Медет“ АД, която отправи послание:





„Скъпи деца, учители, родители, изключително съм щастлива да съм тук, днес, с Вас, сред най- големите таланти на Панагюрище! Панагюрското златно съкровище, е сред най-известните в света, но аз съм убедена, че най-  голямото съкровище всъщност са нашите талантливи и успешни деца! Искрено Ви пожелавам Вашите успехи да разнасят славата на Панагюрище! И знайте, че винаги ще бъдем Ваша опора, когато такава е необходима. Пожелавам Ви много успех в живота!“


Отличените деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.



Всички се насладиха на красотата и грацията на спортните танци джайв и румба, представени от завладяващите Елеонора Спасова и Николай Цанев.




Церемонията завърши с блестящо музикално изпълнение на познатата на всички Виктория Манева. И поднасяне на венци на паметниците на Нешо Бончев и Марин Дринов.






Панагюрище се гордее със своя Звезден клас ‘2020.


Последно променен на Четвъртък, 08 Юли 2021 06:55