Идентификация



С редица събития община Панагюрище ще отбележи 24 май - Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренасящ възрожденския си  дух през годините. Това е денят на буквите, на просветата, на духа! И на гордостта „че и ний сме дали нещо на света –  на вси славяни книги да четат.“  В Панагюрище празникът ще бъде отбелязан с програма , в която  ще вземат участие Община Панагюрище, културни и образователни институции.

24 май е  ден, в който се прекланяме и пред учителите, творците, будителите, които с душа и слово, всеотдайно и неуморно изграждат духовната крепост на знанието!

Тържествената церемония за връчване на наградите  „Учител на годината“ за 2020 и 2021 година, награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще се състои на 24 май, от 16:00 часа, в двора на Исторически музей – Панагюрище, организирана от Община Панагюрище.

Номинирането за "Учител на годината" е възможност Община Панагюрище да отличи високо оценените: професионализъм, граждански принос и значими постижения на днешните учители, които посветени на високохуманната професия, всеотдайно „водят бъдещето за ръка“.

Награда „За принос към бъдещето на Панагюрище“ и брошка „Златен ритон“ ще получи всеки преподавател, завършил достойния си професионален път в периода  май 2019 – май 2021 година, а награда „За принос за културното развитие на община Панагюрище“ ще бъде връчена на служители от културните институции на територията на община Панагюрище.

Община Панагюрище организира и инициатива „24 май за мен е…“, чиято цел е да насърчи хората да изразят благодарност към личност, която ги вдъхновява. Посланията ще бъдат предадени на вдъхновителите, а на включилите се ще бъде дарена книга.

Празнични събития изпълват седмицата, посветена на най-българския празник, във всички образователни институции. В малките населени места читалищата – като водещи културни институции, почитат 24 май, организирайки празници за местните общности.

Програмата на събитията, посветени на 24 май, можете да видите file icon pdf ТУК.


Последно променен на Четвъртък, 20 Май 2021 12:19