ОУ Проф. Марин Дринов ще представя община Панагюрище на областния кръг на Националното състезание по БДП Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година.

Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе на 07.05.2021 година, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. В него учениците от отбора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ с ръководител г-жа Петранка Панчева показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха умения в майсторско управление на велосипед.Те ще представят община Панагюрище в Националното състезание по БДП – областен кръг за I състезателна група, ученици от V-VII клас, който ще се проведе на 15.05.2021 г.  в СУ„Георги Бенковски“ - гр. Пазарджик.

Пожелаваме им УСПЕХ!

Последно променен на Понеделник, 10 Май 2021 14:08