Идентификация



Община Панагюрище с нов спечелен проект в социалната сфера Печат Е-мейл
Написано от Administrator   


alt

Поредният социален проект, спечелен от Община Панагюрище, е факт.

Днес, 29.07.2020 година кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки подписа договор с Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика за реализиране на проект „Доставка на професионално кухненско оборудване и обзавеждане за нуждите на Домашен социален патронаж – община Панагюрище“.

Одобреният проект е на стойност 24400,00 лева, от които 16% - финансиране от Община Панагюрище, с период на изпълнение от 03.08.2020 година до 30.11.2020 година.

Проектът предвижда да се закупи професионално кухненско оборудване и обзавеждане за Домашен социален патронаж.

Чрез реализирането на този проект Община Панагюрище ще осигури ефективна социална инфраструктура за предоставяне на социални услуги на групи в неравностойно положение, ще подобри качеството на живот и осигури помощ и подкрепа до услуги за социално включване на най-нуждаещите се лица и семейства. Ще се повиши качеството на предоставяните социални услуги от Домашен социален патронаж и осигури разнообразна и здравословна храна, както за потребителите на Домашен социален патронаж, така и за лицата, ползващи социалните услуги – „Обществена трапезария“, Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“ и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“. Ще се увеличи броя на ползвателите на социални услуги на Домашен социален патронаж.

От 1 юли 2020 година в изградените от Община Панагюрище нови кухни за Домашен социален патронаж и Детска млечна кухня се приготвя разнообразна и здравословна храна, както за потребителите на Детска млечна кухня и Домашен социален патронаж, така и за лицата, ползващи социалните услуги – „Обществена трапезария“, Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“ и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“.

Последно променен на Сряда, 29 Юли 2020 13:31