Идентификация



11 ЗРЕЛОСТНИЦИ НАГРАДЕНИ С ПОЧЕТЕН ЗНАК ЗЛАТЕН КЛЮЧ 2020 ГОДИНА Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   



На официална церемония днес (10 юли 2020 година), в двора на къща музей „Райна Княгиня“, кметът Никола Белишки, заедно със заместник-кмета „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, връчи на отличниците на град Панагюрище почетния знак „Златен ключ“.

Съгласно Правилник за условията и реда за осъществяване на закрила на деца и ученици с изявени дарби в община Панагюрище, почетен знак „Златен ключ” се връчва на учениците, завършили средно образование в училища на територията на общината с успех от 5.80 до 6.00.


Тази година абитуриентите с такъв успех са:

1.          Събко Евтимов Стрелешки – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,95

2.          Мирена Георгиева Ненкова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,92

3.          Виктория Георгиева Манева – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,90

4.          Добринка Ганчова Годжевъргова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,90

5.          Мирослав Николаев Терзов – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,89

6.          Иванина Тодорова Дупелова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,88

7.          Габриела Ганчева Кавъркова – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,85

8.          Петър Райков Василев – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,84

9.          Иван Георгиев Обретенов – ПГИТМТ, с успех: отличен 5,84

10.      София Николаева Пашова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,82

11.      Йоанна Иванова Чамова – СУ „Нешо Бончев“, с успех: отличен 5,80


На събитието присъстваха директорът на СУ „Нешо Бончев“ – Веска Барова, директорът на Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм – инж. Лушка Апостолова, класните ръководители на отличниците – Василка Навущанова, Снежа Симеонова, Людмила Гашурова и Делка Мангова.

Церемонията бе октирита от зам.-кмет „Хуманитални дейности“ – г-жа Галина Матанова. "Вие сте първенците на випуск 2020... И нека не спира жаждата Ви за знания, защото знанието е път към успеха и просперитета. Вървете напред и нагоре! Не спирайте да мечтаете! Превърнете мечтите си в реалност и направете света такъв, какъвто го искате - по-красив и по-добър! ", каза в своето приветствие при откриването г-жа Матанова.

Кметът на община Панагюрище – г-н Никола Белишки обърна внимание върху избора на място за провеждане на тазгодишната церемония – Къща музей „Райна Княгиня“ – емблематичното за Панагюрище и за цялата българска история място, свързано с името на 20-годишната панагюрска учителка Райна Попгеоргиева, поела на крехките си плещи преди 144 години кръста да работи за бъдещето на България. Г-н Белишки призова отличниците да не се страхуват да мислят и действат нестандартно, защото без нестандартните решения не би имало развитие. Кметът изрази надеждата, че един ден, когато завършат висшето си образование, тези млади хора ще се  върнат в Панагюрище, за да работят за просперитета на родния ни край.






Последно променен на Петък, 10 Юли 2020 14:43