Община Панагюрище организира „Панагюрска коледна наздравица” на 26 декември Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Духът на Коледа се усеща, когато празникът е споделен. Затова, за осма поредна година, Община Панагюрище организира коледния празник „Панагюрска коледна наздравица“ за жителите и гостите на града.

За доброто настроение на всички, на 26 декември 2019 година, от 11:00 часа на площад „20-ти април“ ще се погрижи народният певец Христо Косашки с професионален танцов състав.

И тази година Община Панагюрище ще спази традицията в този светъл празничен ден да си кажем „Наздраве!“ с по чаша греяно вино и да се стоплим с горещ чай. По традиция ще бъдат раздадени 365 кравайчета и колачета. А за здрава гърбина и здрава година има осигурени дрянови сурвачки.

Баница, зелник, тиквеник и вкусни понички за малчуганите ще осигури за празника фирма ЕТ „Краси – Красимир Йосков“.

Кулинарни изкушения ще забърка майстор-готвачът Ангел Ангелов - Панагюрска луканка на скара и традиционното българско ястие - свинско месо с праз лук, приготвено в най-големия български тиган „Юнашки тиган“.

В същия ден, 26 декември, от 10:00 часа в село Левски ще се проведе празнична програма „Коледна наздравица”. От 11:00 часа, в село Попинци, сдружение „На орището” организира коледен базар „Заедно на Коледа”. В празничен концерт ще се включат танцьорите от ПФТС „Тангра”, група за фолклорни хора „Тангра” и народната певица Донна Лулчева – Трошанова.