Идентификация



Кметът на община Панагюрище поздрави всички работещи в „Асарел Медет” АД по повод фирмения и професионален празник на дружеството Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки поздрави сърдечно мениджърския екип, служителите и работниците на „Асарел-Медет“ АД по повод фирмения и професионален празник на дружеството, като пожела много здраве за тях и семействата им, щастие и късмет, а патронът на българските миньори и работещите в минната промишленост Св. Иван Рилски да им помага и да ги пази.

В обръщението си кметът благодари на „Асарел-Медет“, че винаги е бил зад община Панагюрище в трудни моменти и подчерта дългогодишното ползотворно сътрудничество между Общината и дружеството при реализиране на съвместни проекти за превръщане на града и общината в по-привлекателно място за живеене.

Празникът на минно-обогатителната компания бе отбелязан по традиция в село Панагюрски колонии. На 31 август честването започна с молебен за здраве и благополучие в дарения от дружеството параклис „Св. Иван Рилски“.


В празничната програма взеха участие местните творци от Духов оркестър „Делчо Радивчев“, МС „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище, Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“ към Сдружение „На орището“-село Попинци. От сцената прозвучаха хитовете на Владимир Ампов – Графа, Мария Илиева и победителя от последния сезон на „Като две капки вода“ Стефан Илчев. Финалните акорди на концерта даде емблематичният вокал на „Тангра“ Станислав Сланев – Стенли, заедно с Димитър Ковачев-Фънки и групата „Стенли Лайв Бенд“. Кулинарният виртуоз Ути Бъчваров приготви курбан в огромен казан, изработен от ръчно изкована асарелска мед. Традиционното фирмено хоро, поведено от председателя на Надзорния съвет г-н Димитър Цоцорков, се завъртя под звуците на Национален ансамбъл „Пирин“. Водещ беше обичаният от всички актьор Ненчо Балабанов.


Празника на „Асарел” уважиха посланиците на Република Куба и Република Беларус Н. Пр. Каридат Милиан и Александр Лукашевич. Сред официалните гости бяха още народният представител проф. Станислав Станилов, областният управител Стефан Мирев и неговият заместник Йордан Кожухаров, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, кметове на общини и населени места от общината и региона. Синдикатите бяха представени от своите лидери - президентите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и от Владимир Топалов, председател на Синдикалната миньорска федерация „Подкрепа“.



Последно променен на Събота, 31 Август 2019 15:35