Идентификация



Красива музика, пълна с емоция, подариха на Панагюрище Хилда Казасян, Васил Петров и Теодосий Спасов Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Човек трябва да е отворен за красотата и съвършенството с цялото си същество, за да може да създава изкуство. В това се убедиха жителите и гостите на град Панагюрище, които се докоснаха до харизматичното и неповторимо присъствие на Хилда Казасян. Чаровната джаз изпълнителка избра Панагюрище за емоционално начало на националното си турне „Да послушаме кино”. Концертът се състоя на 12 юни на историческия площад „20 април”. С него стартираха и Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение и красота“, организирани за осма поредна година от Община Панагюрище.


Хилда представи едни от най-красивите теми от български филми, с нови, направени за този концерт аранжименти, а заедно с нея на сцената бяха музикантите Живко Петров, Димитър Карамфилов, Христо Йоцов и Михаил Йосифов.

Специални гости бяха Васил Петров и Теодосий Спасов - също ценени от публиката артисти, с постоянен стил и доказана класа.


Те изпълниха, посредством свои интерпретации, едни от титаничните мелодии от български филми като „Детство мое", „Клетва", „Хора и улици”, а на видео стена се излъчваха кадри от съответните екранизации.

Вечерта беше съвременен израз на любов към българското филмово и музикално изкуство, подплатена с много вдъхновение, настроение и красота.