Кметът на община Панагюрище връчи тазгодишната Национална награда „Нешо Бончев” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки връчи Националната награда за литературна критика „Нешо Бончев” на авторитетния учен и университетски преподавател проф. д.ф.н. Симеон Хаджикосев. Лауреатът получи плакет, грамота и парична награда, осигурени от Община Панагюрище.

Тържествената церемония се състоя на 28 март в зала „Арена Асарел” и беше част от традиционните Бончеви празници. На този ден беше отбелязана и 180-годишнината от създаването на първото светско училище в Панагюрище, чийто правоприемник е СУ „Нешо Бончев”, както и рождението на първия професионален литературен критик на България и патрон на училището - Нешо Бончев.


Официални гости на събитието бяха кметът на Община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът Галина Матанова, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, старши експерт по български език и литература в РУО - Пазарджик Галина Цанева, преподаватели и ученици от панагюрската гимназия и много гости.


Кметът Белишки сърдечно поздрави носителя на престижната награда и отправи пожелания за нови успехи и дръзновение на знаещите и можещите възпитаници на СУ „Нешо Бончев”, които непрекъснато доказват, че светът наистина обича успелите: „Бъдете живи и здрави! Бъдете истински последователи и пазители на традициите на вашето училище и го направете най-доброто място за малки и големи, както са го направили нашите предци преди 180 години!”.


От името на Община Панагюрище градоначалникът подари на СУ „Нешо Бончев” компютър, който да подпомогне учебния процес и обяви, че Общината подготвя работен проект за изграждане на нова спортна зала в училището.

Тържеството на бончевци продължи с много награди, музикални изпълнения и Парад на знанието, който обедини 9 работилници, показващи по атрактивен начин различни области от науката и изкуството. 

Последно променен на Понеделник, 01 Април 2019 11:44