Идентификация



И тази година „Тодоровден по нашенски“ в село Баня Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


На Тодоровден /24 февруари 2018 година/ в село Баня ще се проведе традиционния празник „Тодоровден по нашенски“.

Празникът ще започне в 10:30 часа с карнавално шествие /парад на коне и магарета/ от входната арка на селото, водено от Представителния мажоретен състав на СУ „Нешо Бончев“, с ръководител Мария Бензарова.

Официалното откриване на празника ще бъде на площада на селото в 11:00 часа. Традиционно ще бъде издигната конската опашка – първият символ на българската държава.

Празникът ще продължи със спектакловата постановка „Искри от миналото – Хан Крум Страшни“, пресъздадена от самодейците при Народно читалище „Пробуда-1872“ и Регионален клуб „Традиция“, село Баня.

За доброто настроение на гостите на празника ще се погрижат и танцьорите от ПФТС „Тангра”, село Попинци, с ръководител Мария Терзийска.

В 12:30 часа празникът ще се пренесе на стадиона в село Баня, където ще започнат конните състезания в следните дисциплини: надбягване с коне, надбягване с магарета, надбягване с каруци, слалом с каруци /змейка/.

Организаторите са подготвили награди за победителите в състезанията и конкурсите за най-гиздав кон, най-гиздаво магаре, най-красив кон, най-елегантна кобила, най-атрактивен участник.