Идентификация



ДАРОВИТИТЕ ДЕЦА НА ПАНАГЮРИЩЕ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В „ЗВЕЗДЕН КЛАС‘ 2017“ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


И тази година, в препълнената зала на Театър Дом-паметник – Панагюрище, на официална церемония „Звезден клас‘ 2017“, 276 деца и младежи от община Панагюрище, с изявени дарби в областта на образованието, науката, културата, спорта и изкуствата, получиха морално признание за високите си постижения през изминалата 2017 година.

В изпълнение на ежегодната програма на Община Панагюрище за определяне условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби, всички те получиха закрила и финансово стимулиране за развитието си. Средствата за този стимул са подсигурени от Общинския бюджет, „Асарел-Медет“ АД и „Оптикс“ АД. По силата на Дарителски договор между „Асарел-Медет” АД и Община Панагюрище от 2012 година, Дарителят  дублира  сумата, която Община Панагюрище определя за стимулиране на даровитите деца. От 2013 година „Оптикс” АД също подкрепя финансово проекта „Звезден клас“.

На официалната церемония по награждаване даровитите деца на община Панагюрище присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, председателят на Общински съвет – Панагюрище Христо Калоянов, общински съветници, изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков, изпълнителният директор на „Оптикоелектрон груп“ АД инж. Никодим Казанджиев, изпълнителният директор на „Микро Вю Ендоскопи Оптик“ АД Марин Филин, прокуристът на „Асарел-Медет“ АД Галя Костова, директори и представители на образователни и културни институции.

С презентация бяха представени постиженията на даровитите деца на община Панагюрище в сферите на изявите си и спечелените места и награди от конкурси, олимпиади и състезания през 2017 година.


Изпълнителният директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘ 2017“ и връчи първите медали на отличените в областта на науката.

„Горд съм да бъда сред Вас и да споделя радостта от успехите на нашите млади таланти. Чувствам се щастлив да бъда кръстник на талантите в науката. Талантите са една особена категория, на които съдбата е дала нещо повече отколкото на другите хора. Но талантът, сам по себе си, може да закърнява, може да не се развие, ако той самия не е подкрепен с огромни усилия, с огромни желания на самите таланти за реализация, ако не е съпътстван с огромен труд. Вярвам, че нашата компания в бъдеще ще се развива и благодарение на Вашия талант, затова с нетърпение очакваме всички Вие да станете бъдещите стратези на развитието на фирма „Оптикс”, каза инж. Иван Чолаков и пожела на наградените много здраве и упоритост, преследвайки и постигайки мечтите си.


Изпълнителният директор на „Оптикоелектрон груп“ АД инж. Никодим Казанджиев връчи наградите на децата с изявени дарби в областта на изкуствата.


„Изкуството е нещо, което е малко по-трудно да се опише, защото е с различни области. Ако си представяте, че талантът е достатъчен и не се изисква труд, много се лъжете“, каза инж. Казанджиев и пожела на панагюрските таланти много здраве и успехи.


Г-н Марин Филин – изпълнителен директор на „Микро Вю Ендоскопи Оптик“ АД връчи медали на отличените талантливи деца и младежи в областта на танците.


„Каквото и да се каже тази вечер, акцентът е един – даровитите деца на община Панагюрище. Прави чест на Община Панагюрище, в лицето на ръководството, че разви тази идея и я превърна в традиция. Прави чест и на бизнеса в общината, че подпомага тази традиция, защото децата на община Панагюрище - това е бъдещето на общината, а даровитите деца на община Панагюрище са контура на това бъдеще. Ето защо следва тези деца да се почувстват припознати, обгрижени, оценени, и за своя труд наградени”, бяха част от думите на г-н Филин.



Спортистите бяха наградени от г-жа Галя Костова – прокурист на „Асарел-Медет“ АД.


„Днес всички ние имаме удоволствието да сме на едно от най-красивите събития, които се организират в нашата община. Снощи цялото човечество се наслаждаваше на супер луната, а днес ние се радваме на тези прекрасни, талантливи звезди, нашият „Звезден клас”. Всичките тези успехи, медали, аплодисменти ни дават увереността, че расте едно здраво, амбициозно и успешно поколение, което носи звездно очарование за нашия край. Мили деца, пожелавам Ви преди всичко да сте здрави, да си останете винаги звезди, и да озарявате пътя на вашите връстници. Учете, спортувайте, творете, обиколете света, но се върнете и останете в Панагюрище, защото всички ние разчитаме на Вас, на Вашия талант и умения да превърнете родния ни край в още по-красив и по-модерен кът”, подчерта г-жа Костова.

Всички деца и ученици получиха медали, а техните ръководители – плакети, с изобразени на тях логото на Община Панагюрище и символа на проект „Звезден клас“.


Музикален поздрав отправиха панагюрските таланти Габриела Шкодрева и Дейвид Белишки.

Официалната церемония по награждаване даровитите деца на община Панагюрище за 2017 година завърши с демонстрации на спортистите от Спортен клуб „Таекуон-до-Один“.


Панагюрище вече има своя звезден клас за 2017 година.

Последно променен на Четвъртък, 01 Февруари 2018 21:35