ИдентификацияАнкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 -Предучилищно образование
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 -Начален етап на основна образователна степен
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 - Прогимназиален етап на основна образователна степен
 
Анкетна карта за избор на носители на наградата „Учител на годината“ 2021 - Средно образование
 
ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ВРЪЧВА ДРИНОВСКА СТИПЕНДИЯ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

alt

За носител на Дриновската стипендия за учебната 2016/2017 година е определена госпожица Станислава Георгиева Петкова – студент в Институт по мeждународен културен обмен към Университет Фундан, Китай.

Поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов” е учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД през 2009 година по повод 170-та годишнина от рождението на бележития българин, чийто житейски път тръгва от Панагюрище. Средствата са подсигурени от „Асарел-Медет” АД по силата на дарителски договор, който се сключва между изпълнителния директор на дружеството и кмета на общината. Стипендията се присъжда всяка година на млад, талантлив и умен панагюрец, който учи във висше учебно заведение в чужбина. По този начин се пази и продължава българската възрожденска традиция да бъдат подкрепяни и стимулирани знаещите и можещи панагюрски деца. Първият български професор по история Марин Дринов, който е член-съосновател и първи председател на Българското книжовно дружество, днес Българска академия на науките, завършва образованието си в Русия, подпомогнат от заможни и влиятелни панагюрски общественици. Студентската стипендия, учредена на негово име е знак на преклонение пред делото му и уважение към неговата личност.

Тази година отбелязваме 178 години от рождението на проф. Марин Дринов. На 20 октомври /четвъртък/ от 11:30 часа в къща музей „Проф. Марин Дринов“, честването на годишнината ще започне с обявяване на носителя на поименната студентска стипендия, след което в 12:00 часа в градския парк ще се извърши поклонение и ще бъдат поднесени цветя и венци пред бюст-паметника на професора, издигнат в градския парк в Панагюрище.

Последно променен на Сряда, 12 Октомври 2016 14:13