Идентификация



Новата Детска градина „Мечо Пух“ в село Оборище официално отвори врати Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Председателят на Общински съвет – Панагюрище г-н Христо Калоянов, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, заместник-кметът „Хуманитарни дейности на община Панагюрище г-жа Галина Матанова, кметът на Кметство село Оборище г-н Милко Ангелов и директорът на Детска градина „Мечо Пух“ г-жа Стоянка Брандийска официално прерязаха лентата на новата сграда на Детска градина „Мечо Пух“ в село Оборище.


Официалната церемония започна с водосвет за здраве.


В обръщението си г-н Белишки изказа своята удовлетвореност от факта, че е сбъдната една мечта на младите семейства от село Оборище. Той изказа благодарност към всички, помогнали за реализирането на този проект и призова да пазим и съхраняваме новата сграда на Детска градина „Мечо Пух“. Кметът Белишки пожела здраве, щастие, успех и усмивки на колектива на детската градина и децата.

„Да бъде планирано изграждането на нова сграда за детска градина в едно от населените места на община Панагюрище бе една особено амбициозна задача. Екипът работи с много отношение и любов.“, каза в обръщението си г-жа Галина Матанова. Тя призова днешното празнично настроение да бъде претворено в активност, с която активност заедно да пишем страниците на историята на Детска градина „Мечо Пух“.


Приветствие към присъстващите отправи и г-н Милко Ангелов, който благодари на Ръководството на Община Панагюрище и Общински съвет – Панагюрище за реализирането на този значим за селото проект.


Г-жа Стоянка Брандийска сподели своята радост от настаняването им в една прекрасна сграда – с нова покривна обшивка, с външна изолация, нова подменена дограма, с климатици, с обширни и светли помещения. Тя благодари на Ръководството на община Панагюрище за отпуснатите средства за цялостното обзавеждане и оборудване на детската градина.



Сред гостите на официалното откриване на новата сграда на Детска градина „Мечо Пух“ в село Оборище бяха и общински съветници, директори на училища и детски градини на територията на община Панагюрище, началникът на Районно управление – Полиция към Областна дирекция на МВР-Пазарджик главен инспектор Петко Шотлеков, жители на селото.


С песни, танци и добро настроение продължи празничната програма, в която взеха участие децата от детската градина и децата от Танцов състав „Звънче“ при Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1927“, село Оборище с ръководител Петър Немски.


След тържествената част всички присъстващи имаха възможността да разгледат Детска градина „Мечо Пух“.

 


Ремонтът бе осъществен по проект „Инженеринг – проектиране и строителство на обект ЦДГ „Мечо Пух“.

По проекта фирмата-изпълнител „Янкуловски кънстракшън“ ЕООД, град София извърши следните строително-монтажни работи:

Част „Архитектура“

В изпълнение на одобрения технически проект е извършено преустройство, свързано с промяна на предназначението на сградата на училище в детска градина. За целта са изградени нови преградни стени от пожароустойчив гипсокартон с минерална вата и са обособени спалня, занималня, помещения за готвене, разливна и подготовка, склад, склад сухи продукти, пералня, преддверие, гардероб, коридор, тоалетни за учители и за деца, складово помещение.

Подменени са окачения таван, част от гредите на покривната конструкция, външните мазилки, олуците, водосточните тръби, водосборните казанчета и челните дъски. Изпълнена е топлоизолация на пода, на покривното пространство и на тавана на сутерена.

Подменена е външната и вътрешна дървена дограма с PVC профили със стъклопакет.

При постъпването на хранителните продукти, подготовката, разливането и измиването на съдовете от кухнята и занималнята технологично е избегнато кръстосването на „чист“ и „замърсен“ хранителен поток.

Прилежащото дворно пространство е добре озеленено, оградено с масивна ажурна ограда и метална порта. Дворът е застлан с тротоарни плочи.

Част „Конструктивна“

Във връзка с промяната на функционалното предназначение на сградата са изпълнени:

- два отвора за врати във вътрешните тухлени зидове;

- два отвора за прозорци в зида по югозападната фасада;

- изграждане на леки вътрешни преградни стени от гипсокартон;

- премахване на подпрозоречен брюстунг под два прозореца по фасадите и оформяне на нови отвори за врати;

- подмяна на дървени тавански и покривни греди;

- нова дъсчена обшивка на покрив;

- топлоизолация на каратавана;

- изграждане на външни стоманобетонови стълби и рампа.

Извършени са ремонтни дейности и в част „Електрическа“, част „ВиК“, част „Отопление и вентилация“, част „Пожароизвестяване“, част „Енергийна ефективност“.

Последно променен на Сряда, 28 Септември 2016 12:51