Идентификация



Днес бяха наградени шампионите на 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Преди броени минути приключи церемонията по награждаването на победителите от Международния турнир по тенис на маса 2016 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.


Златният медал при мъжете спечели чехът Томас Конечни (4-то място в схемата на турнира). Той се изправи срещу Куентин Робинот от Франция (8-мо място в схемата). По време на финалния мач, състезателят от Чехия спечели първото място, надделявайки с 4 – 0 гейма, а французинът зае втората позиция. Медалите на победителите сред мъжете връчи проф. д-р Лъчезар Цоцорков – председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД.

Първо място при жените зае Юка Ишигаки от Япония (2-ро място в схемата на турнира). Японката оправда всички очаквания и извоюва първата позиция при жените с резултат 4 – 0 гейма. Среброто отиде при сънародничката ѝ Мисаки Моризоно ( 5-та в схемата). Победителките получиха наградите си от Роналд Крамър – Президент на Европейския съюз по тенис на маса.

Шампионите при мъжете и жените получиха премия от $ 9 100 от наградния фонд на турнира и по 200 точки за класиране в Световната ранглиста. Състезателите, класирани на второ място получиха по 100 точки за ранглистата и чек на стойност  $ 4 500.  Премията за отпадналите на полуфинал бе  $ 2 200 и 50 точки за Световната ранглиста.


В последния ден на турнира се състояха и финалите на двойки. Първо място сред мъжките тандеми извоюваха Алексей Ливенцов и Михаил Пайков от Русия с резултат 3 – 1 гейма. Техните противници, Ченг-Тинг Лиао и Чиа-Хунг Сун (Китайско Тайпе) заеха втората позиция. Победителите бяха наградени от Джан Ган Хеуй – представител Double Fish, Китай, един от главните спонсори на турнира.


Златото при женските двойки взеха японките Мисаки Моризоно и Мию Като, която зае и второ място при девойките под 21 години с резултат 3 – 0 гейма. На второ място се класира тандемът на Мария Долгих и Полина Михайлова от Русия, които участваха в Олимпийските игри в Рио. Медалите на двойките жени връчи кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

В турнира за двойки премията на шампионите бе в размер от $ 3 200 за всеки от участниците и по  200 точки за Световната ранглиста. Останалите на второ място състезатели получиха по  $ 1 600 от наградния фонд и по 100 точки за ранглистата.

Официалната церемония по закриването на турнира се проведе веднага след награждаването на медалистите.

Последно променен на Понеделник, 29 Август 2016 05:59