Идентификация



От утре започва Европейската седмица на мобилността Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

От утре /16 септември 2015 година/ стартира кампанията Европейска седмица на мобилността /ЕСМ/, инициирана от Европейската комисия, за повишаване на общественото съзнание и култура относно устойчивата градска мобилност и преминаване към алтернативни начини на придвижване в населените места. Кампанията продължава до 22 септември, включително.

Община Панагюрище се включва в Европейската седмица на мобилността, като е изготви програма с дейности, които ще бъдат реализирани в партньорство с учебните заведения, детските градини, Обединен детски комплекс, Асоциация на спортните клубове, Общински младежки парламент и Районно управление „Полиция”.

Официално началото на кампанията в община Панагюрище ще бъде поставено на 16 септември 2015 година, от 17:30 часа, на ул. "Цар Освободител" /входа на СОУ „Нешо Бончев“/, с откриване обект „повдигната пешеходна пътека“ - един от елементите от пътната инфраструктура, монтирани от Общината в началото този месец, които са с устойчив характер по отношение правилното и безопасно пресичане на улиците в града при спазване правилата на движение както от пешеходци, така и от водачи на превозни средства. /Общо четири са повдигнатите пешеходни пътеки в Панагюрище - две на ул. „Нистор Ружеков“, на пресечките с ул. „Никола Мареков“ и „Панайот Хитов“, една ул. „Цар Освободител“ /на входа на Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“/ и една на ул. „Павел Хаджисимеонов“ – на изхода на Панагюрище в посока Стрелча./

Първото събитие от кампанията Европейската седмица на мобилността в Панагюрище ще започне половин час преди официалното й откриване /в 17:00 часа/, с шествие „Избери. Промени. Комбинирай.“ на състезатели и треньори от спортните клубове по маршрут - стадион „Орчо войвода“ Многофункционална спортна зала, пл. „20-ти април“, ул. „Д-р Лонг“, ул. „Цар Освободител“ /входа на СОУ "Нешо Бончев/. Организатори и партньори са Община Панагюрище, Асоциация на спортните клубове, Общински младежки парламент и Районно управление "Полиция“. В шествието могат да се включат всички желаещи.