Идентификация



Летен лагер и за децата от ДЦДУ „Дъга” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Тази година, от 26 до 28 август, децата от Дневен център за деца с увреждания „Дъга” бяха за първи път на лагер в общинската база Ученически лагер в село Панагюрски колонии. Там те направиха своите първи преходи в планинска местност, събираха природни материали, с които след това апликираха и моделираха, играеха и спортуваха на воля, зареждайки се с много положителна енергия и емоции.

Изнесените занимания сред природата, извън пределите на дневния център, протичаха организирано, по предварително изработена и подредена програма от специалистите, работещи в „Дъга”.

Като завършек на тридневното пребиваване в лагера, на 28.08.2015г. децата отпразнуваха рождения ден на свой приятел от дневния център, чиито родители бяха организирали весело, детско парти с озвучител. Забавленията за децата бяха безгранични.


Малко преди да напуснат лагера, децата истински се насладиха на лагерния огън.

През тази седмица изнесените занимания на децата от ДЦДУ „Дъга“ продължиха с разходки, посещения на музейния комплекс в града и хипотерапия в конна база „Тракиец“ в село „Житница“.

Организираният летен лагер за децата от ДЦДУ „Дъга“ е част от включените дейности в Програмата за лятна работа за деца и ученици за 2015 година „Ваканция – вълнуваща, нетрадиционна и весела” на Община Панагюрище. Програмата, която стартира през месец юни и продължава до началото на учебната година, е разработена с мисъл за всички деца на община Панагюрище. Като партньор в общинската програма Дневен център за деца с увреждания „Дъга” се включи със занимания по интереси с ателиета „Градинарство“, „Готварство“, адаптиран крикет на маса, „Училище и работилница за родители“, хипотерапия в конна база „Тракиец“ в Житница, изобразителна и музикална дейност, походи и пикници до близка местност в Панагюрище.

Последно променен на Петък, 04 Септември 2015 08:32