ИдентификацияПФТС "Тангра" с плакет и диплом от фестивал в Румъния Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

снимката е предоставена от ПФТС "Тангра"

Щастливо приключи фестивалното участие на танцьорите от представителен фолклорен танцов състав "Тангра" в 23-тото издание на Международния детски фолклорен фестивал "Златна рибка" - град Тулча, Румъния, който се проведе под егидата на CIOFF от 7-ми до 12-ти август. Танцьорите се завърнаха с плакет и диплом, много емоции на сцената и извън нея, нови приятелства, общи снимки за спомен и обещания за бъдещи срещи.

България бе представена на фестивала от сборна група танцьори от Представителен фолклорен танцов състав "Тангра" към Народно читалище "Искра-1872" - село Попинци и Фолкларен ансамбъл "Огнените" към Народно читалище "Елин Пелин" - село Бусманци. Групата бе част от пищно дефиле на състави от Сърбия, Корея, Алжир, Австрия, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова, Русия, Словакия, Тайван и Румъния. В последвалите три фестивални дни децата имаха възможността да представят българските народни танци в две вечерни програми и в заключителен гала-концерт, да се докоснат до различни национални култури от изявите на танцьорите от останалите състави и да разгледат заедно с румънските си приятели природните и културни забележителности на град Тулча. Незабравими за нашите танцьори ще останат топлото посрещане в Румъния от страна на кмета на Тулча, организацията, създадена от директора на фестивала Щефан Коман, гостоприемството и емоционалните срещи  с домакините - децата от ансамбъл "Baladele Deltei" и техните семейства.

Ръководители на двата български състава бяха Мария Терзийска, Петя Григорова, Орлин Иванов, Пенка Пиперкова и Маньо Оряшков. Участието на ПФТС "Тангра" в Международния детски фолклорен фестивал "Златна рибка" - Румъния, се реализира с финансиране от Община Панагюрище по проект за развитие на читалищната дейност за 2015 година и дофинансиране от родителите на танцьорите.


Последно променен на Понеделник, 17 Август 2015 06:46