Идентификация



Анастасия Лулчева спечели голямата награда в конкурса за проект на талисман на ASAREL Bulgaria Open Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

„Хилка и Топчо“ – талисманите на Международния турнир по тенис на маса, който ще се проведе през август в Панагюрище, вече имат свой художествен проект. Създадоха го децата, които участваха в творческия конкурс, обявен от организаторите на спортното събитие на 1 юли. Петчленно жури разгледа 25 рисунки и 6 пластики, отчете мненията на 30 от посетителите на изложбата на детските проекти в Театъра, както и гласуванията във фейсбук страницата на турнира, които са около 280.

По решение на журито с ръководител художникът Николай Радулов голямата награда получи деветокласничката Анастасия Лулчева. Нейният проект ще бъде разработен от професионални художници и фигурките на Хилка и Топчо, така както малката художничка ги „вижда“, ще станат знаковите лица на първия международен турнир по тенис на маса в Панагюрище. Анастасия е ученичка в Средно общообразователно училище „Нешо Бончев“ и рисува с професионалната подкрепа на преподавателя Нистор Хаинов. Нейният проект събра най-много гласове и от посетителите на изложбата.


Обявяването на резултатите от конкурса за детски проект стана днес, 20 юли 2015 година, в малката изложбена зала на Театър Дом-паметник в Панагюрище. Организаторите учредиха една голяма награда, три специални и няколко поощрителни. Председателят на журито Николай Радулов и представителят на организаторите Ана Финджикова подариха на призьорите книги за изкуството, комплекти за игра на тенис на маса, блокчета и скицници. За всяко дете в залата имаше бонбони и топче за тенис на маса.

Първата специална награда получи Димитър Панчев от екипа на преподавателя по изобразително изкуство Пепа Машева. Неговият проект спечели най-много гласове във фейсбук страницата на ASAREL Bulgaria Open. Втора специална награда получи София Николаева, третата награда бе за красивото мече – пластика, изработена от Стоян Панчев.


Поощрителни награди бяха дадени на Мирослава Райчева, Вероника Арбалиева, Симона Радулова, Рашка Богоева, Ева Томова.

От името на организаторите Ана Финджикова благодари на всички деца – участници в творческия конкурс и сподели, че журито е било силно затруднено в окончателното си решение. Тя покани малчуганите да бъдат зрители в турнира по тенис на маса в Арена Асарел от 19 до 23 август тази година.

Ръководителят на журито Николай Радулов благодари на малките художници и посочи, че всеки проект съдържа нещо ценно и неповторимо, независимо от възрастта на твореца. „Видяхме разнообразие на идеи, креативност и много жизнерадост във всяка рисунка“, каза още Радулов.

При обявяването на резултатите от конкурса присъстваха малките състезатели от СКТМ „Асарел-Медет“, чийто треньор е Каролина Лилова, както и група млади доброволци от общината, които ще участват в реализирането на голямото спортно събитие в зала „Арена Асарел“.

Резултатите от класирането на проектите ще бъдат представени още днес във фейсбук страницата на Международния турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open  https://www.facebook.com/AsarelBulgariaOpen?ref=ts&fref=ts

Припомняме, че малките художници се отзоваха на поканата да участват в конкурс за визуализация на „Хилка и Топчо“, който бе обявен на 1 юли 2015 година на специално събитие в Обединен детски комплекс. Предложенията си – рисунки и пластики, малките художници подадоха на 13 юли, понеделник и те бяха подредени в малката изложбена зала на Театъра в Панагюрище.

Журито на конкурса бе в състав: ръководител д-р Николай Радулов, художник, Нора Кунчева, директор Дирекция «Образование, Култура, социални и младежки дейности" в Община Панагюрище, Иван Александров, мениджър СКТМ „Асарел-Медет”, Ана Финджикова – ръководител отдел „Комуникации“ в „Асарел-Медет” АД, Недялка Наплатанова, директор Обединен детски комплекс - Панагюрище.

Международният турнир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open ще се проведе в Панагюрище от 19 до 23 август 2015 година в новата спортна зала „Арена Асарел”. Патрон на турнира е министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Генерален спонсор е «Асарел-Медет» АД.