ПЪРВА КОПКА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ СВРЪХМОДЕРЕН МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС И РЕМОНТ НА МБАЛ „СЪБО НИКОЛОВ“ В ГРАД ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

ИНВЕСТИЦИЯ ЗА 55 МИЛИОНА ЛЕВА ЩЕ ПРЕВРЪРНЕ ПАНАГЮРСКАТА БОЛНИЦА В СВРЪХМОДЕРЕН МЕДИЦИНСКИ КОМПЛЕКС

Със символична първа копка днес – 29 април 2015 година, започна изпълнението на мащабния ремонт и техническото обновление на МБАЛ „Събо Николов“ в Панагюрище. Проектът е за 55 милиона лева и до края на година ще превърне болницата в свърхмодерен медицински комплекс с многопрофилна дейност и нов онкологичен център.


Гости на събитието днес бяха областният управител на Пазарджик Трендафил Величков, неговите заместници Стефан Мирев и Гинче Караминова, кметът на община Панагюрище Никола Белишки и зам.-кметът “Хуманитарни дейности“ Галина Матанова, председателят на Общинския съвет в Панагюрище Станимир Велчев и общински съветници,  кметът на община Стрелча Иван Евстатиев, директорът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик д-р Фани Петрова, членът на Надзорния съвет на НЗОК Пенка Георгиева, представители на панагюрския бизнес, изпълнителното ръководство на „Асарел-Медет“ АД и десетки лекари и медицински работници.


Тържествен водосвет за здраве и успех бе отслужен от Негово Всеблагоговейнство пройерей Атанас Манолов – Архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия и Негово Благоговейнство отец Стоян Манолов – предстоятел на църквата „Св. Георги“ в Панагюрище.

Управителят на „Асарел Панагюрище Здраве“ ООД д-р Борислав Ацев представи параметрите на мащабния проект и заяви, че до момента над 300 специалисти са изявили желание да започнат работа в медицинския комплекс.


Кметът на община Панагюрище Никола Белишки заяви, че не се съмнява в успеха на проекта и допълни, че с днешната първа копка се слага началото на края на проблемите в панагюрското здравеопазване. Той се обърна към присъстващите с пожелание за „попътен вятър“ на начинанието.


Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков заяви, че след залата трезор и връщането на Панагюрското златно съкровище, изграждането на СПА център с 25-метров закрит плувен басейн с минерална вода, строителството на многофункционалната спортна зала с две хиляди места, реконструкцията и модернизацията на общинската болница „Събо Николов“ и превръщането й в уникален, модерен медицински комплекс не само за България, но и за Югоизточна Европа“ е най-големия и най-важен проект за общините Панагюрище и Стрелча.

Сред гостите на церемонията по първа копка бе и заместник-ректорът на Медицинския университет в София проф. д-р Алексей Алексеев, който призна, че е посещавал много елитни здравни заведения в цяла Европа, но никъде не е виждал медицински комплекс от класата на този, с който ще разполага Панагюрище в края на тази година.

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова, подчерта, че Министерството на здравеопазването и РЗИ  приветстват проекта и тази значима инвестиция в здравеопазването.

Пенка Георгиева, която е председател на пациентската организация „Заедно с теб“, заяви, че като пациент и член на  Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса се радва, че в България ще се реализира проект на такова ниво и българите няма да търсят лечение зад граница.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков пожела успех на инвестицията и връчи благодарствени грамоти на ръководството и  екипа на „Асарел-Медет“ АД за оказаната помощ по време на снежното бедствие в района на Велинград в началото на месец март тази година.

file icon doc ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА

Последно променен на Сряда, 29 Април 2015 15:12