Идентификация



В Панагюрище стартира Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”`2014 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Днес, 30 октомври 2014 година, в 10:30 часа, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки откри официално Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014.

По регламент, минути преди това – в 10:00 часа, организаторите определиха реда, по който участниците ще стартират в първи тур, чрез изтегляне на жребий.

В обръщението си-поздрав към жури, участници и гости кметът акцентира на значението на конкурса за Панагюрище, България и света. “Амбицията на Община Панагюрище е, с провеждането на този конкурс за втора поредна година, да дадем възможност на младите оперни изпълнители да покажат готовността си за голямата сцена в благородна надпревара пред едно авторитетно жури. С организирането на този конкурс ние продължаваме политиката на Община Панагюрище да пазим и ценим нашите съкровища. Едно от тези съкровища е и великата оперна прима Елена Николай. С огромна почит към труда и усилията на участниците, пожелавам на всички да покажете най-доброто от себе си и да ни дарите с незабравими мигове от оперното изкуство!”, каза в обръщението си г-н Белишки и специално благодари на организационния екип с председател заместник-кметът на общината г-жа Галина Матанова за вдъхновението и нивото на организация на второто издание на Международния конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014.

В 11:00 часа бе поставено началото на първи тур, който се провежда при закрити за публика врати, с цел прецизно прослушване на всички участници и определяне на тези измежду тях, които ще продължат на втори тур на 31 октомври 2014 година. На втори тур на конкурса публиката е поканена да присъства и ще има свое специално участие, чрез гласуване за избор на носител на специалната награда на публиката за изпълнение на ария или песен от български композитор.

Последно променен на Четвъртък, 30 Октомври 2014 11:33