Идентификация



Вицепрезидентът на Република България в Панагюрище по повод Втория международен конкурс за млади опрени певци “Елена Николай” и Денят на народните будители Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Община Панагюрище ще отбележи Деня на народните будители с поредица от инициативи.

По решение на Управителния съвет на Сдружение на възрожденските градове и общности “Възраждане за 21 век”, чиито председател е кметът на общината г-н Никола Белишки, празникът тази година ще бъде отбелязан в град Панагюрище.

Специален гост на Панагюрище ще бъде Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова. По повод празника в общинския център се очаква да пристигнат кметове и техни представители на градове, членуващи в Сдружение на възрожденските градове и общности “Възраждане за 21 век”, както и членове на Управителния съвет на Общобългарски комитет “Васил Левски”.

Програмата за честване на 1 ноември на Сдружението включва представяне резултатите от проект “Панагюрище – столица на свободата”, който бе реализиран от Община Панагюрище по Оперативна програма “Регионално развитие 2007-2013г.” и посещение на реконструираните и консервирани в рамките на проекта къщи музеи на Райна Княгиня, Дудекова, Лекова и Тутева и основната сграда на Исторически музей – Панагюрище.

Вицепрезидентът и г-жа Галина Матанова – заместник-кмет на общината и председател на организационния екип на Втория международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014 ще проведат творческа среща с журито на конкурса – Христина Ангелакова, Дарина Такова, Радмила Бакочевич, Джорджо Мериги и Франческо Ернани.

Вечерта, от 18:30 часа в Театър Дом-паметник, Панагюрище ще се състои официалната церемония по награждаване и Галаконцерт на лауреатите от второто издание на Международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, Панагюрище`2014, който се провежда в периода 30 октомври – 1 ноември, под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Маргарита Попова.

 

Последно променен на Сряда, 29 Октомври 2014 15:38