Идентификация



Кметът на община Панагюрище Никола Белишки – сред официалните гости на Европейския минен бизнес форум Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки бе сред официалните гости в първия ден на третото издание на Европейския минен бизнес форум, който се провежда на 29-30 септември в град Пловдив, в рамките на ежегодния Международен есенен технически панаир.

 

В рамките на форума бяха представени някои от проблемите и предизвикателствата, които стоят пред устойчивото развитие на минно-суровинния бранш в Европа. Един от акцентите бе ролята на минната индустрия за развитието на регионите.

 

Сред гостите на форума бе изпълнителният директор на ЕВРОМИН д-р Корина Хебестрайт, както и представители на национални институции, неправителствени организации и на водещи за България и Европа минни компании.

 

Днес бяха връчени и първите два сертификата за изпълнение на Стандарта за устойчиво развитие на минно-суровинния бранш – на компаниите „Асарел-Медет“ АД и „Дънди Прешас Металс“.

 

Във втория ден на форума (30 септември 2014 година – вторник) ще бъде представен установения модел на партньорство между Община Панагюрище и „Асарел-Медет“ АД, като фактор за устойчиво развитие на общината и региона.

 

Европейският минен бизнес форум се организира от Българската минно-геоложка камара, съвместно с Министерство на икономиката и енергетиката и Европейската асоциация на минните индустрии (ЕВРОМИН). Тазгодишното трето издание на форума се провежда под патронажа на министъра на икономиката и енергетиката в Служебното правителство на Република България г-н Васил Щонов.

Последно променен на Понеделник, 29 Септември 2014 14:17