Идентификация



Първият учебен звънец извести новата учебна година в училищата в община Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

С химна на Република България и издигане на националния трибагреник днес започнаха тържествата във всички училища на територията на община Панагюрище, а първият учебен звънец извести началото на новата учебна година точно в 9:00 часа.

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки поздрави ученици, учители и родители в Основно училище “Двайсти април”. Той пожела да е честит, светъл и незабравим празника на всички и изпълнен с вълнуващи мигове най-вече за тези, които за първи път прекрачват прага на училището. Директорката на училището г-жа Минка Ланджева пожела на малки и големи “На добър час!” в новата учебна година и с менче с вода и здравец поведе първокласниците към класните им стаи. За всички ученици в този ден имаше и празнична торта по повод 45-та годишнина от основаването на Основно училище “Двайсти април”.

Гост на официалното откриване на новата учебна година в Основно училище “Проф. Марин Дринов” днес беше заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Тя отправи сърдечни поздрави към всички присъстващи с думите: “Всеки български дом изпраща най-свидното – рожбите си, с вяра, надежда и любов, за да ги видим след години вдъхновени откриватели и творци на своя живот.” Госпожа Матанова определи 15 септември като светло начало, празник на празниците, а днешните ученици - дръзко, свободно и щастливо поколение. Директорът на училището г-жа Екатерина Футекова и помощник директорът г-жа Богдана Иванова-Шишкова посрещнаха със здравец първокласниците, които за първи път прекрачиха училищния праг.

 

В Средно общообразователно училище “Нешо Бончев” учители, ученици и родители бяха поздравени от заместник-кмета “Стопански дейности” на община Панагюрище г-н Георги Павлов. Гост в първия учебен ден на училището беше и директорът на дирекция “Образование, култура, социални и младежки дейности” в общинска администрация г-жа Нора Кунчева. Новата учебна година бе официално открита от директора на училището г-жа Веска Барова. По традиция под празнична арка преминаха първокласниците, които бяха най-развълнувани в първия в живота им учебен ден.

Тържествено стартира новата учебна година и в Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище с диресктор г-жа Лушка Апостолова. Гости на празника бяха кметът г-н Белишки и неговите заместници г-жа Матанова и г-н Павлов.