Идентификация



ШАМПИОНСКА ТИТЛА ЗА ЖЕНИТЕ И ВИЦЕШАМПИОНСКА ЗА ДЕВОЙКИТЕ НА ХК ПАНАГЮРИЩЕ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Хандбален клуб Панагюрище, с отборите на девойките и жените, взе участие  в Държавното първенство по плажен хандбал, който се проведе от 27 до 31 август в Приморско.

В рамките на Държавното първенство по плажен хандбал се провеждат състезания за девойки, жени, юноши и мъже. Тази година в състезанията взеха участие рекорден брой отбори от цялата страна. В надпреварата се включиха 36 отбора, между които бяха сформирани много силни формации (по регламент един отбор може да включи в състава си състезатели и от други отбори).


От панагюрския хандбален клуб първи за медалите играха девойките. Тази година те достигнаха до финала, но там отстъпиха на подсиления с чужди състезателки отбор на Хасково и останаха на второ място, като спечелиха сребърните медали. Йорданка Тодорова стана голмайстор на турнира, а Тотка Дойкинова - най-добър вратар.


След девойките в надпреварата се впуснаха женските отбори. Панагюрският отбор, който играе в Б група, трябваше да мери сили със силни отбори от А група. Това не попречи на добрата игра на панагюрските хандбалистки, които достигнаха до полуфинал. И жените, както и девойките, срещнаха подсиления с чужди състезателки отбор на миналогодишния шампион - Хасково и го отстраниха от надпреварата. На финала ХК Панагюрище игра с отбора от А група на Шумен, изграден от опитни състезателки, в който играещ треньор е бивша национална състезателка, класирала се на четвърто място на световно първенство по плажен хандбал. В този най-важен двубой панагюрки показаха несломим дух, изключително добра игра и победиха майсторките, завоювайки ЗЛАТНИТЕ МЕДАЛИ. Стефка Цветанкова бе избрана за най-атрактивен състезател.



ШАМПИОНСКАТА ТИТЛА по плажен хандбал за ХК ПАНАГЮРИЩЕ е първата в историята на клуба. С тази титла отборът на жените придобива право за участие в Европейското първенство, което ще се проведе в Испания в началото на месец ноември.