Идентификация



Жители и гости на Панагюрски колонии отбелязаха традиционния празник на населеното място Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Традиционният празник на село Панагюрски колонии бе отбелязан на 23 август 2014 година (събота) в центъра на населеното място. Празникът тази година бе свързан с честване на 107-та годишнина от основаването на селището.

Специални гости на празника бяха председателят на Общинския съвет в Панагюрище г-жа Веселина Зумпалова-Ралчева и заместник-кметът “Хуманитарни дейности” на община Панагюрище г-жа Галина Матанова. Домакинът г-н Петко Стоев – кмет на Кметство село Панагюрски колонии, лично посрещна и поздрави всички присъстващи.

Тържествена литургия в църквата “Св. Иван Рилски” в село Панагюрски колонии бе отслужена от отец Стоян, предстоятел на църквата “Св. Георги Победоносец” в Панагюрище.


След отслужения от свещеника водосвет за здраве и благополучие и освещаването на празничния курбан, организаторите от Кметството бяха подготвили за жителите и гостите празничен обяд и народно веселие с богата музикална програма. Песните на народния певец Николай Славеев, танците на формация “Нова” и изпълненията на млади таланти от община Панагюрище направиха празника незабравим и изпълнен с много положителни емоции.

Последно променен на Понеделник, 25 Август 2014 12:03