Идентификация



В Общината се проведе среща във връзка с изграждането на язовир Луда Яна Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Днес (15 юли 2014 година) в сградата на Община Панагюрище се проведе среща на представители на Министерството на регионалното развитие на Република България със собственици на имоти, намиращи се в близост до мястото, където предстои да бъде изграден язовир Луда Яна.

Срещата бе организирана по инициатива на министерството във връзка с изготвен проект “Окончателно определяне на проектно трасе и изготвяне на подобрен устройствен план – парцеларен план (ПУП-ПП) за изместване на съществуваща въздушна линия 110 кV “Лисец”. Изместването на електропровода се налага поради предстоящото строителство на язовир Луда Яна и прилежащата пречиствателна станция за питейна вода.

Срещата имаше за цел да информира собствениците на засегнатите от изместването на електропровода имоти за намеренията на Регионалното министерство да реализира този съпътстващ проект, както и за евентуалните последващи действия, свързани с осъществяване на основния проект “Изграждане на язовир Луда Яна и пречиствателна станция за питейна вода”.