Идентификация



Самодейците от село Оборище са победители в Национален фестивал за автентичен фолклор Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


 

Групата за автентичен фолклор „Ламба-Ламба“ при Народно читалище „Св.Св. Кирил и Методий-1912“ - с. Оборище взе участие в Националния фестивал за автентичен фолклор "Кехлибарен грозд" в село Лозен, област Хасково. Оттам самодейците се завърнаха с Първа награда и златен медал в категория народни обичаи за представянето на фрагменти от народния обичай „Герговден - изпращане поганчара на кошарата“ и бяха класирани на второ място за представяне на най-красива носия.


Фестивалът се провежда ежегодно от 2010 година. Негови организатори са Народно читалище "Просвета-1925" - село Лозен и Министерство на културата на Република България. Националният фестивал за автентичен фолклор "Кехлибарен грозд" има за цел да съхрани и популяризира автентичния български фолклор и да представи пъстротата на българското фолклорно изкуство. Той дава възможност на много формации от цяла България да покажат своето майсторство в областта на фолклорното танцово, музикално и песенно изкуство.


Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни. Тази година в конкурсната програма взеха участие 100 населени места от цяла България с 1900 участници в различните категории.

Последно променен на Понеделник, 14 Юли 2014 10:54