Идентификация



Любен Каменов е победител в Трети кръг на планинско Панагюрище`2014 Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   


Автомобилният състезател от Панагюрище от СК „Каменов Рали Тим“ Любен Каменов днес стана победител в третия кръг от Републиканския планински шампионат по автомобилизъм – Панагюрище`2014. От първоначалния списък от тридесет и шест състезатели, застанал и на старта вчера на тренировката, днес успешно финишираха двадесет и осем, а осем отпаднаха от класирането.

Любен Каменов е първи в класа си НС1 и в Генералното класиране. С най-добро време от първия манш 2:14.30, той грабна и наградата на генералния спонсор на състезанието „Асарел-Медет“ АД – купа и парична награда, за най-бърз състезател на трасето. Наградата бе връчена от генералния директор на дружеството инж. Делчо Николов. Каменов се състезава с Мицубиши Лансър. Общото му време от трите манша е 06:48.82.

В клас НС2 първи, с общо време от трите манша 07:09.31, е Христо Манолов (Боила АМС) с Мицубши Лансър. Победител в клас НС3 е Ивелин Чапанов от Плевен Рейсинг Тим с Рено Клио и общо време – 07:30.64. Стефан Панчугов от Казанлък Моторс с Хонда Сивик (време 07:42.13) е първи в клас НС4. Челната тройка в клас НС5 оглави Николай Ганев от Ара Моторспорт с Хонда Сивик и време – 08:04.10. В клас RC4 първи, с общо време от трите манша 08:01.74, се касира Александър Павлов от отбора на Контрол със Ситроен Саксо. Без конкуренция в клас RC5 завърши състезанието Петър Поломски от Боила АМС със Ситроен Саксо и общо време 08:07.78. В отборното класиране на първото място на стълбицата застанаха пилотите от Ефко Рейсинг Казанлък, на второ – отборът Казанлък Моторспорт и на трето – Боила АМС.


За дебюта си в планинско автомобилно състезание купа получи Искрен Пондев от Плевен Рейсинг Тим, който се състезава с Пежо 106 в кас НС5.

Наградите бяха връчени от народния представител Христо Калоянов, от кмета Никола Белишки и от представители на спонсорите на състезанието – за генералния спонсор „Асарел-Медет“ АД от генералния директор инж. Делчо Николов, за Винарска изба „Румелия“ от Цвета Костова. Тържествената церемония, организирана от Община Панагюрище, се състоя на площад „20-ти април“. Победителите получиха купи, бутилки шампанско, парични награди и разбира се аплодисментите на многобройните си феновете.

file icon pdf общо класиране

file icon pdf класиране по класове

file icon pdf отборно класиране