Идентификация



Материалът, вложен в обратния насип при строителството на ВиК-мрежата в Панагюрище, е качествен Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

“ОБЕДИНЕНИЕ ИКЕ КОНСУЛТ” ДЗЗД - дружеството, изпълняващо строителния надзор по проект ”Интегриран проект във ВиК сектор за гр. Панагюрище, Община Панагюрище”, представи на Общината документи, доказващи качеството на вложения материал в обратния насип на строителството на канализационната и водопроводна мрежи в града.

В резултат на направени многократни изпитвания в независими сертифицирани лаборатории, доказващи зърнометричен състав, съдържание на радиоактивни елементи и мразоустойчивост с взета проба трошен камък в периода месец август 2013 месец април 2014 година е установено, че показателите са далеч под допустимите норми. На базата на извършените изпитвания и предоставените Протоколи, строителният надзор е одобрил материала и е дал становище, че същият може да бъде употребяван за насип.

Всички Протоколи от извършените проверки са на разположение на заинтересованите лица в сградата на Община Панагюрище. При подадено писмено запитване по надлежния ред те ще бъдат предоставени за запознаване от страна гражданите.