Идентификация



Заедно за чисто и красиво Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Община Панагюрище отново се включва

в инициативата “Да изчистим България за един ден”

Общинска администрация – Панагюрище разработи Програма, която включва мероприятията, посветени на Деня на земята – 22 април и Националната кампания на бТВ «Да изчистим България за един ден», която ще се проведе на 26 април 2014 година (събота).

Мотото на общинската инициатива е «Заедно за чисто и красиво Панагюрище». Изпълнява се в партньорство с: Общинско предприятие «Чистота»; «ЕКОПАК – България» АД; училища, детски градини, социални и културни институции в общината; БЧК и БМЧК, Ротари клуб, ОДК, ТД "Бунай" и САТ "Павел Делирадев"; Общински младежки парламент – Панагюрище.

Програмата включва различни видове дейности в периода 14-26 април. Организацията по извозване на събраните отпадъци е на Община Панагюрище и Общинско предприятие «Чистота». На разположение ще бъде цялата налична техника на общинското предприятие. При доброволчески инициативи за почистване в рамките на кампанията, жителите могат да сигнализират на горещата телефонна линия 0357/ 90997, в дните от 14 до 26 април 2014 година.

Програмата на Община Панагюрище в рамките на инициативата «Заедно за чисто и красиво Панагюрище» е отворена. Община Панагюрище е в готовност да окаже съдействие при проявена отговорност от страна на жителите към проблемите, свързани с почистването на града и общината. Предвид изпълнението на мащабните инфраструктурни проекти в града, Общинското ръководство отправя покана до всички граждани и организации в Панагюрище и населените места на общината да се включат в инициативата с почистване на площите около  техните домове и прилежащите територии.

file icon doc програма за почистване