Идентификация



Световно известната оперна певица Бруна Балиони ще журира конкурса “Елена Николай” Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

Световно известната италианска оперна певица – мецосопраното Бруна Балиони ще пристигне за първи път в България, за да участва като Почетен член на журито на Първия международен конкурс за млади оперни певци “Елена Николай”, който ще се проведе от 28 до 30 октомври в Панагюрище.

“Примадоната на италианското белканто”, както почитателите наричат Балиони, идва по покана на оперната прима Христина Ангелакова – Председател на журито на конкурса за млади оперни певци. За Бруна Балиони оперната легенда Елена Николай е еталон, ето защо тя с огромна радост се присъединява към състава на авторитетното жури, за да оценява младите оперни таланти. Членове на журито са световно известните оперни изпълнители и педагози Дарина Такова и Калуди Калудов и един от най-успешните млади български диригенти Григор Паликаров.

Кариерата на Бруна Балиони започва през 1974 година, като първата й роля е Леонора от операта “Фаворитката” на Гаетано Доницети. През годините е участвала в различни опери с емблематични роли на световно известните оперни сцени. Понастоящем италианската оперна певица се занимава с активна педагогическа дейност, прави майсторски класове по цял свят, участва в жури на престижни вокални конкурси.