Идентификация



Хореографът Елеонора Найденова се завърна от международна среща на Световната мажоретна федерация Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

 

В края на месец септември в Братислава е проведена конференция на Световната мажоретна федерация и Международната мажоретна асоциация с президент  Ева Гогалак от  Унгария.

Българската мажоретна асоциация е една от петте държави, членки на управителния съвет, чиито представител на този форум е била Елеонора Найденова. На срещата се присъствали още представители от Унгария, Словакия, Украйна, Полша, Хърватия, Австрия, Сърбия и др.

Хореографът на Мажоретен състав “Елинор” при Обединен детски комплекс – Панагюрище сподели впечатленията си от проведените срещи и осъществените контакти. По нейно мнение, на такива форуми българските мажоретни състави могат да получат актуална информация относно стриктните световни и европейски изисквания за техника, комуникация и редица други правила на мажоретния танц. На конференцията са разгледани важни въпроси, касаещи програмата, правилника и статута на световната федерация. Дискутирани са още въпроси, свързани с организацията и изискванията за участие на предстоящия Световен шампионат във Виена през 2014 година. На срещата е разменена информация и за годишния календар на предстоящи фестивали. Елеонора Найденова е внесла предложение на Българската мажоретна асоциация - организаторите на всяко състезание да дават съдийските фишове на участниците, за да могат да се видят резултатите.

Президентът на Световната мажоретна федерация е отправил официалната покана към г-жа Найденова, тя да вземе участие в конкурс за международни съдии в Австрия.