Идентификация



С “Декамерон” по Джовани Бокачо Панагюрище откри театралния сезон Печат Е-мейл
Написано от Administrator   

 

Панагюрище откри театралния сезон с постановката “Декамерон” по Джовани Бокачо на Театър “Българска армия” – София.

“Декамерон” на режисьора Диана Добрева е конструиран върху шест от възможните сто новели от едноименния сборник на Джовани Бокачо. Пет от тях са забавни, а шестата е трагична. Спектакълът напомня играта на петнайсетте младежи, които през 14 век бягат от чумата и скуката и се усамотяват, за да създадат своите истории, колкото измислени, толкова и правдоподобни.

Лекотата и непринудеността, с които актьорите Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоанета Добрева – Нети, Веселин Анчев, Георги Къркеланов, Гергана Данданова, Екатерина Стоянова, Иван Радоев, Борислава Костадинова (гост), Милен Миланов, Мирослав Косев, Радина Кърджилова, Мимоза Базова, Стефка Янорова и Тигран Торосян пресъздават героите си и се преобразяват в тях, държат любопитството на публиката будно през цялото време в очакване на следващия разказ, на следващата случка и развръзка. А в разказите, актьорите майсторски превъплъщават себе си и разиграват истории за любов, морал, Бог, измама, ревност, глупост - толкова познати и вечни, като света.

Внушението на “непредвидимия” спектакъл се допълва от сценографията и костюмите на Нина Пашова, музиката на Петя Диманова и хореографията на Татяна Соколова.

Последно променен на Понеделник, 30 Септември 2013 17:24