Идентификация



Зеленият 3D еко автобус беше в Панагюрище Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

За поредна година в училищата в Панагюрище, в периода 17-20 септември 2013 година, се реализира една съвместна инициатива на "ЕКООПАК България" АД и Община Панагюрище.

По предварително изготвен от Дирекция "Образование, култура и социални дейности" при Общинска администрация и одобрен от директорите на училищата график, учениците от първи до четвърти клас от основните и средните общообразователни училища в града влязоха в "Зеления 3D еко автобус - Летящата еко класна стая". Там те имаха възможността да видят специално изработен 3D филм за разделното събиране  на отпадъци. В рамките на един учебен час от 40 минути децата се включиха и в интерактивна игра "Стани екогерой". Освен интересните факти за разделното събиране на отпадъци и пестенето на ресурси, децата получиха подарък семенца, които да засеят, както и номер, с който могат да се регистрират на сайта на инициативата и да участват в томбола с една голяма награда компактен цифров фотоапарат и 20 поощрителни награди.

"Зеленият 3D еко автобус" е 50-местен, оборудван с два 3D екрана, които дават възможност за интерактивно представяне на информация за опазване на околната среда и разделното събираане и рециклирането на отпадъците. Инициативата получи подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката. До момента, инициативата, която стартира през 2011 година е обхванала над 73 000 деца от 66 общини. 3D Екобусът се радва не само на голям интерес от децата, но и на широка подкрепа от ръководството на МОМН, общинските администрации, от учителите и директорите на училищата.

В рамките на учебната 2013-2014 година в училищата в община Панагюрище ще бъде продължена и образователната инициатива "ЕКО-час на класа".