Идентификация



ХАНДБАЛЕН КЛУБ ПАНАГЮРИЩЕ - ВТОРИ НА ЮБИЛЕЙНИЯ ТУРНИР ЗА ЖЕНИ Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   



По повод 20 години от създаването на ХК Панагюрище, на 14 септември 2013 година в града се проведе Юбилеен турнир по хандбал за жени. На поканата се отзоваха шампионът на България за 2013 година "Етър" - Велико Търново, носителят на Купа България за 2013 година "Бъки" - Габрово, "Никиспорт" - Сливница.

Първият мач от турнира бе на домакините от Панагюрище срещу "Бъки" - Габрово. За да подкрепят панагюрските хандбалистки за турнира специално пристигнаха две бичши състезателки на ХК Панагюрище - от Варна бившата националка Стоянка Келешева-Тута и от Кипър, където играе в момента, бившата националка от девически отбор Надежда Шишкова. Тези две класни състезателки дадоха сериозно рамо на младите панагюрки, които много усърдно се готвиха за този турнир. Резултатът бе повече от показателен. Панагюрище надигра Бъки с резултат 30:17. Във втората среща шампионките от Търново победиха закономерно отбора на Сливница с резултат 35:14. Третата среща от турнира бе за 3-4 място между отборите на Бъки и Сливница, която завърши с победа на Бъки /48:25/.
Последната среща бе двубоя за 1-2 място между болярките и панагюрки. В този мач нашият отбор показа равностойна игра почти до края на първото полувреме, но в крайна сметка класата на шампиона надделя и мача завърши при резултат 34:24 за болярките.


КЛАСИРАНЕ:
1."Етър" В.Търново
2 ХК Панагюрище
3."Бъки" Габрово
4."Никиспорт"Сливница

Бяха раздадени индивидуални награди:
-най-добър вратар за Гергана Александрова от "Етър";
-най-добър защитник за Любомира Радоева от "Никиспорт";
-най-полезен състезател за Силвия Атанасова от "Бъки";
-голмайстор със 17 гола за Стефка Цветанкова оот ХК Панагюрище.

Турнира се проведе с отлична организация. Гости на закриването бяха г-жа Веселина Зумпалова - председател на Общински съвет - Панагюрище, г-жа Нора Кунчева - директор Дирекция "Образование, култура и социални дейности" при Общинска администрация, г-жа Веселина Велчева - член на УС на ХК Панагюрище и гл. редактор на в-к "Време 2001", които поздравиха отборите и връчиха купите и трофеите.


През обедната почивка всички отбори бяха поканени от домакините на тържествен обяд, на който панагюрският отбор духна 20-те свещичките на тортата.

За отличната организация на турнира и за оказаната помощ ръководството на ХК Панагюрище благодари: на Община Панагюрище, Асоциацията на спортните клубове "Асарел-Медет" и "ЕН ДЖИ БИ"ЕООД с управител Николай Бунчев.