Идентификация



202 първокласника прекрачват прага на Печат Е-мейл
Написано от Връзки с обществеността   

Двеста и две деца са записани в първи клас в училищата на територията на община Панагюрище за учебната 2013-2014 година. В Средно общообразователно училище "Нешо Бончев" за първи път ще влязат в класните стаи 73 първокласници. В Основно училище "Проф. Марин Дринов" децата в първи клас също са 73. На 16 септември Основно училище "20 април" в Панагюрище ще посрещне своите 32 първокласника. Основно училище "Отец Паисий", село Попинци ще е с 14 деца, а Основно училище "Свещеник Недельо Иванов", село Поибрене - с 10.

Новата учебна година ще стартира с маломерни паралелки в три училища в град Панагюрище - СОУ "Нешо Бончев", ОУ "Проф. Марин Дринов" и ОУ "20 април". Половината от общия брой паралелки в ОУ "Отец Паисий" в село Попинци също са маломерни. В ОУ "Свещ.Н.Иванов" в село Поибрене всички - от първи до осми клас, включително са маломерни. Това са класовете, в които броят на учениците не надхвърля 18. Община Панагюрище ще дофинансира с 50% изискуемия стандарт за дете, който е определен от държавата за нормалното и пълноценно образование. Дофинансирането от Общината е изчислено на стойност прибилизително 52 000 лева. Предложението от Общинска администрация до Общински съвет - Панагюрище, вече е разгледано и одобрено от постоянните комисии. Очаква се окончателно решение на предстоятщата септемврийска сесия.

Всичките шест учебни заведения и осем детски градини на територията на общината са готови за откриването на учебната година на 16 септември. Всички детски заведения тази година получават от Общината средства за спортни площадки, като съоръженията ще бъдат монтирани до края на месец септември. Планираните през лятото частични ремонти в Обединените детски заведения "Райна Княгиня" и "Звънче", както и в Целодневните детски градини "Пролет" и "Брезичка", са приключили в срок. Строителството на новия спортен салон в Целодневна детска градина "Първи юни" се извършва по предварително изготвения график. Козметични ремонтни дейности през лятната ваканция на учениците имаше в СОУ "Нешо Бончев", ОУ "20 април" и ОУ "Отец Паисий".