Идентификация



Културни делегации в град Пятигорск и град Кавадарци Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   

По покана на кметът на град Пятигорск г-н Лев Николаевич Травнев в периода от 12 до 16 септември 2013 г. кметът на Община Панагюрище г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов ще вземат участие в мероприятията, посветени на празника на град Пятигорск 233-та годишнина от основаването на града.

На 4 март 2013 година в Панагюрище зам.-председателят на Градската Дума на Пятигорск Василий Борисович Бандурин и кметът на община Панагюрище Никола Белишки подновиха изтеклото споразумение за сътрудничество. Първото Споразумение за сътрудничество между двата побратимени градове е сключено през 1972 година.

Целта на настоящето официално посещение е възстановяване и развитие на икономическото, научно-техническо и културно сътрудничество, между Община Панагюрище и Община Пятигорск, Руска Федерация.

В периода от 13 до 15 септември 2013 г. по покана на кметът на град Кавадарци, република Македония г-н Александър Панов трима общински съветници ще вземат участие в състава на делегацията от град Панагюрище по повод празника на побратимения град, който провежда Традиционния културен стопански туристически фестивал “Тиквешки гроздобер 2013".