Идентификация



„Училищен футболен турнир“ от ОУ „Двайсти април“ по програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“ Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


В съботния ден, на 28.05.2022 година, в ОУ „Двайсти април“ се реализира основната дейност по проект „Училищен футболен турнир“.

Участници в състезателните отбори бяха ученици от групите за допълнителна подготовка по футбол в училище, ръководени от учителя по физическо възпитание и спорт Георги Георгиев. Бяха сформирани и два отбора от родители, които се състезаваха с учениците.

Футболни съдии в срещите на големите ученици (на възраст 10-13 години) бяха учителят Георги Георгиев и футболисти от ФК „Оборище – Панагюрище 2“. Съдия на футболните срещи на малките футболисти (на възраст 8-9 години) бе Красимир Костов, учител по история и класен ръководител на V б клас.

Като на всяко състезание, имаше победители и победени. Първенците бяха наградени от учителя си Георги Георгиев със златни, сребърни и бронзови медали.

Всички участници и публиката от ученици, учители и родители се обединиха от идеята за спорта като източник на здравословен живот, за смисъла и значението на личния пример и на отборната игра като модел за подражание.

 

Проектът „Училищен футболен турнир“ се осъществи с финансовата подкрепа на община Панагюрище и „Асарел-Медет” АД и е част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.