Идентификация



ПРОФЕСИОНАЛНО ЖУРИ НА ФЕСТИВАЛА „РОДОЛЮБИЕ“ 2022 ГОДИНА Печат Е-мейл
Написано от Радиана Караджова   


Професионално жури ще оценява изпълненията на участниците в седемнадесетото издание на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „РОДОЛЮБИЕ“ 2О22, в състав – доц. ЕТИЕН ЛЕВИ – български певец и музикален педагог, завършил Българската държавна консерватория със специалности „Естрадно пеене“ и „Пиано“. Носител на десетки престижни награди, преподавател към департамент „Музика“ в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица риалити – формати, хабилитиран доцент от 2005 година.

 

НЕЛИ РАНГЕЛОВА – български поп-изпълнител, завършил Естрадния отдел на Българската държавна консерватория в класа на Цветана Възвъзова. Има записани над 500 песни, изяви като солист на състави като Биг бенда на БНР, „Сребърни звезди“ и „Акага“. Лауреат и носител на множество престижни награди.Тя има също реализирани 5 телевизионни филма. НАСКО СТОЯНОВ – музикален директор и водещ в БГ Радио. Работи в БГ Радио от самото му създаване през 2001 година и е водещият с най-много часове, изкарани в ефира му. Наричат Наско "енциклопедия на българската музика".

 

Паралелно с професионалното жури изпълнителите ще се оценяват и от младежко жури в състав: Васил Влайков – студент в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“– София със специалности: „Оперно-симфонично дирижиране“ и „Пиано“, с преподаватели доц. д-р Георги Патриков и проф. д-р Даниела Андонова. Член на организаторска група за провеждане на конкурси за пианисти непрофесионалисти  в България. Йорданка Димитрова – носител на множество награди от национални и международни конкурси за певци. Възпитаник на Център за подкрепа за личностно развитие от класа по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“, град Панагюрище и Габриела Шкодрева – лауреат на международни и национални певчески конкурси. Носител на най-голямата награда „Живият пламък“ на фестивал „Родолюбие“. Студент в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, град Пловдив.

 

Напомняме, че Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „РОДОЛЮБИЕ“ 2О22 ще се проведе на 16 и 17 април в Театър Дом – паметник, град Панагюрище.

Последно променен на Петък, 15 Април 2022 06:27